Mnie doradzili jak na razie tylko podkręcić sprężyne o 1-2 zwoje, ale do tego trzeba to wszystko rozkręcać a juz mi sie nie chce
Rozstaw śrub oraz ET felg do Octavii II
Zwiń
X
-
Rozstaw śrub oraz ET felg do Octavii II
Witam wszystkich forumowiczów,
Od pewnego czasu jestem radosnym użytkownikiem Skody Octavii II.
Moje pytanko dotyczy rozmiarów felg do niej, czyli rozstaw śrub, ET, szerokość felg
czy ktoś się orientuje w tym temacie?Była Octavia II Turbo Diesel i Miała Power
-
-
Napewno są inne niż do OI. Muszę sprawdzić na fakturze.
Mach,
rozstaw srub 5x112 ET.... hmmm nie wiem bo nie szukalem jeszcze "letnich" felg dla siebie sprawdze jak jest dla fabrycznych 16stekOKTA II 105/250 ELEGANCE /SERIA - NARAZIE
www.cb-radio.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomekHCzy to znaczy, że nie masz alu 16" czy zarzuciłeś zimowe kapcie na seryjne
Na lato kupie sobie pewnie jakies 17-stki + ladne oponki.
Zimowki zostawiam na fabrycznych felgach i na zime bede przekladal cale kola bo tak jest najwygodniej k
Z rozstawem to tak jak pisze... w nowej Octavce jest 5x112mm (oczywiscie tak samo jest teraz w golfie V, nowym A3) - czyli podchodza felgi od 99% Audi i innych VAGow.
W starej Octavce to jest 5x100mm (czyli golf IV, stare A3, bora, leon, toledo...)
BTW: Ja bede kupowal jakies fabryczne 17stki od Audi tylko pozmieniam dekielki z logo jesli bedzie taka potrzeba. Nie ma jak felgi fabryczne... trudno je zniszczyc. Nie zdarzylo mi sie jeszcze fabrycznej prostowac... a z roznymi "tuningowymi" felgami to bylem stalym klientem na Luckiej (gdzie prosuja kola) :wink:A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Re: Rozstaw śrub oraz ET felg do Octavii II
Zamieszczone przez mr.diablinWitam wszystkich forumowiczów,
Od pewnego czasu jestem radosnym użytkownikiem Skody Octavii II.
Moje pytanko dotyczy rozmiarów felg do niej, czyli rozstaw śrub, ET, szerokość felg
czy ktoś się orientuje w tym temacie?
Felgi 6JX15, ET 47MM lub 6.5JX15 ,ET 50MM z oponami 195/65R15
Felga 6.5JX15, ET 50MM z oponami 205/60R15
Felgi 6JX16 lub 6.5JX16, ET 50MM z oponami 205/55R16
Felga 7JX17, ET 54MM z oponami 225/45R17
Komentarz
-
-
Witam wszystkich użytkowników .
Bardzo proszę o poradę i informację, :idea:
Czy z tego typu felg 112/5( ET 35,45) 8x17,
taka kombinacja, biorąc pod uwagę że felgi są szersze o cal od fabrycznie montowanych 7x17, będzie się mieściła do o2 :?:
et 45 > na przód
et 35 > na tył
w aucie są zamontowane fabryczne „sputniki” 7x17 et 54 (225/45.17) i słabo to wygląda jeśli chodzi o odsadzenie felgi, ale że z tym et jest lipa wszyscy tu obecni doskonale wiedzą.
Będę wdzięczny za dwa słowa w tym temacie.
:wink:
Komentarz
-
-
ww991, wielu z nas jeździ z et 35 i wszystko jest ok
zależy jaka to felga
poprzeglądaj forum- jest wiele tematów o felgachprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
seba.79,
O2, rozstaw śrub - 5x112:
aluminiowe
7,0J x 17", ET 54, opona 225/45 R17
7,5J x 18", ET 51, opona 225/40 R18
6,5J x 16", ET 50, opona 205/55 R16
6,5J x 15", ET 50, opona 205/60 R15
6,5J x 15", ET 50, opona 195/65 R15 - do używania z łańcuchami
6,0J x 15", ET 47, opona 195/65 R15
stalowe
średnica otworu centralnego - 57
6,0J x 15", ET 47
6,5J x 16", ET 50
6,0J x 16", ET 50
Komentarz
-
-
Dzieki bardzo, tego szukalem
[ Dodano: Wto 31 Lip, 12 17:32 ]
I jeszcze jedno - czy np. w zimie mogę śmiało włożyć oponę o rozmiarze 185/65R15 na fabryczną felgę stalową (tzn. czy będzie pasować?) i czy jak chcę kupić dojazdówkę to wszystkie parametry (oprócz szerokości) felgi musza być takie same (tzn. chodzi mi głównie o ET i średnicę otworu centralnego) jak stalowych które podałeś powyżej...?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez seba.79w zimie mogę śmiało włożyć oponę o rozmiarze 185/65R15 na fabryczną felgę stalową
przy dojazdówce najważniejsza jest średnica koła . otwór nie może być mniejszy :szeroki_usmiech no i rozstaw śrub musi być ok , ale to są rzeczy zrozumiałe nawet dla małego dziecka..
poszukaj sobie koła na giełdzie w elizówce.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
jak założę taką oponę to auto nie będzie obniżone, będzie nawet minimalnie wyżej. Chodzi mi, iż opona 185/65 będzie sobie łatwiej radzić w śniegu bo nacisk na cm2 gumy będzie trochę większy niż w 195/65 - nawet małe dziecko to zrozumie...
a co do dojazdówki to wiem, że średnica koła musi być taka sama, przecież nie założę dojazdówki 15' do kompletu kół np. 17', chodziło mi raczej o ET i szerokość felgi...
Popatrzę w Elizówce bo na allegro na 200 pln można kupić...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez seba.79jak założę taką oponę to auto nie będzie obniżone, będzie nawet minimalnie wyżej.
a z tym naciskiem to sobie spokój daj , już dawno się od tych mądrości o których każde dziecko wie odeszło znawco... :diabelski_usmiech .
[ Dodano: Sro 01 Sie, 12 15:26 ]
choć przy Twoim silniku niema to chociaż lżej się jechać mu będzie troszkę...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez seba.79jak założę taką oponę to auto nie będzie obniżone, będzie nawet minimalnie wyżej.
65 oznacza stosunek wysokosci profilu opony do jej szerokosci, wiec jak zmniejszysz szerokośc przy tym samym parametrze (65) to profil też ulegnie zmniejszeniu, prosta matematyka :lol:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
Komentarz